Lavoo™ Malaysia – Official Store

CARA PAKAI PROTEIN TREATMENT SET FULL SET

Lavoo™ Essence Shampoo

1) Bilas rambut dengan air bersih @ air suam

2) Pamkan shampoo ke tapak tangan atau kat atas kepala ( 2-3pam) ikut ketebalan rambut

3) Gunakan silicone brush untuk menggosok/urut rambut secara lembut, supaya pori2 kulit kepala kita terbuka

❌ Amaran jangan terlalu kasar semasa menggosok , urut perlahan lahan!!! 

4) Biar selama 5-10min bagi shampoo tu meresap kedalam kulit kepala , untuk bagi rambut kita kekal segar

5) Last sekali bilas dengan air bersih atau suam. 

Lavoo™ Essence Conditioner

1) Selepas korang shampoo rambut,korang terus apply conditioner. 

2) Pamkan ke tapak tangan, atau atas kepala ( 2-3pam) ikut ketebalan rambut

❌ Elakkan terkena pada kulit kepala, sebab conditioner khas untuk rambut sahaja bukan pada kulit kepala supaya rambut korang tak cepat rapuh,rosak atau terjadinya keguguran rambut 

3) Fungsi conditioner ni untuk melembutkan rambut dan menguatkan rambut 

4) Last bilas dengan air bersih atau air suam

Lavoo™ Complex Serum & Hair Spray

Hair Serum
 
- Sebelum menggunakan perapi rambut kita keringkan rambut terlebih dahulu

- Selepas itu,pamkan ( 2-3pam) ikut ketebalan rambut dan sapu rata pada rambut ( Elak dari terkena kulit kepala) 

Fungsi serum adalah untuk merawat rambut bercabang ,mudah patah dan rapuh.

Hair Spray

- Selepas menggunakan Hair Serum, spray pula Hair Spray pada rambut
( Elak terkena mata , jauhkan jarak sedikit ketika spray ) 
Fungsi hairspray pula untuk merawat rambut yg kering dan kusut. 

p/s : Kedua-dua produk ni elakkan kena pada kulit mengelakkan terjadinya kulit kepala kering dan tersumbat. Sebab HairSpray & Serum hanya untuk kegunaan luar sahaja iaitu RAMBUT 📌

Lavoo™ Peptide Tonic Morning & Night

1) First,roll kan dulu Dermaroller Microneedling pada kulit kepala yang botak, ianya untuk membuka liang pori kulit kepala

❌ Jangan roll terlalu kasar, hanya guna 2 minggu sekali

2) Kemudian,spray Lavoo Hair Tonic pada kulit kepala yg di roll tadi. 

Hair Tonic tersebut ada 2 iaitu Morning & Night . So korang boleh guna cara sama macam korang step yg pertama. 

Fungsi Lavoo Hair Tonic ni untuk melebatkan rambut korang yang ada masalah rambut nipis dan botak. Ianya membantu pertumbuhan anak rambut yang baru supaya nampak lebat 😍

Scroll to Top
Image-93FFZQ8.jpg
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue